Particuliere woningbouw

Er zijn ook steeds vaker particulieren die ADEK betrekken in het bouwen van hun droomhuis.

Binnen deze projecten bestaan de werkzaamheden van ons met name uit het verzorgen van het volledige ontwerp met bestek van de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties.

Enkele voorbeelden (van meer bijzondere en niet-alledaagse woningbouw) zijn:

Villa Nieuwveen

De installatie binnen deze woning is volledig gasloos, energieneutraal en heeft nul op de meter. Om dit te realiseren wordt de woning allereerst door middel van een warmtepomp met bodemopslagsysteem voorzien van warmte en koeling. Daarnaast is het gehele dak aan de zuidzijde voorzien van in het dak geïntegreerde PV-panelen welke (zoals hieronder te zien is) nauwelijks opvallen.

Villa Nieuwkoop

Ook in deze woning is de installatie volledig gasloos en energieneutraal. Om dit te realiseren wordt ook deze woning door middel van een warmtepomp met bodemopslagsysteem voorzien van warmte en koeling.

Villa Ypenhof Rotterdam

Deze woning is, in tegenstelling tot de andere twee, voorzien van een hybride installatie, en daarmee (nog) niet energieneutraal. Wel is deze woning al goed op weg, mede doordat de warmtepomp is aangesloten op een bodemopslagsysteem waarmee de woning wordt voorzien van warmte en koeling.