Cinema Gouda

Dit gebouw van ruim 3600m² heeft zes zalen met een entreehal en twee ruime foyers. In de entreehal staan de kassa’s en ticketautomaten. Een roltrap brengt de bezoekers vervolgens naar de foyer op nivo1, vanwaar twee kleine zalen en de grote zaal zijn te bereiken. Deze grote zaal is tevens ontworpen voor congressen. Een tweede roltrap brengt de bezoekers door een grote vide naar de tweede verdieping met de tweede foyer en drie middelgrote zalen. De gevel bestaat uit veel glas en een witte schil van composiet welke is voorzien van ronde verdiepte ramen welke met LED verlichting steeds in een andere kleur wordt aangelicht. In de hoek van de entree is een LED aangelichte glazen lift aanwezig.

ADEK Installatie Advies BV, heeft, in opdracht van De Goudse Schouwburg, de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • Het verzorgen van het volledige ontwerp met bestek van de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties;
  • Assistentie bij de aanbesteding en gunning;
  • Controle bij de uitvoering;
  • Het verzorgen van de oplevering van de installaties.

Om het reilen en zeilen van de bioscoop te waarborgen is het pand ten eerste voorzien van een klimaatinstallatie met koeling, verwarming en gebalanceerde ventilatie met hoog rendement warmteterugwinning.

Daarnaast zijn zes luchtbehandelingsinstallaties op een verdieping tussen de zaalvolumes geplaatst, één per zaal voor een optimale geluidisolatie tussen de zalen en de mogelijkheid tot een individuele regeling per zaal.

De entree en foyers worden verder verwarmd met zowel vloerverwarming als bankradiatoren langs de gevels. Ventilatie en koeling vindt plaats d.m.v. luchtbehandelingsinstallaties met textiel luchtslangen t.b.v. de luchttoevoer.

Dit alles kan tot slot eenvoudig aangestuurd worden met het centrale gebouwbeheersysteem, waarmee afhankelijk van het filmprogramma per zaal de ideale condities kunnen worden gecreëerd.